Een echte aanrader voor de fans van stoofgerechten. Selecteer drie (kleine) stoverijen en geniet van de verschillende smaken en geuren. Ideaal voor twee personen.
vlaams stoofvlees
belgische klassieker
Verkrijgbaar in verreweg de meeste frietkotten en talrijke restaurants in België. Een echte comfort food knaller dus. De basisingrediënten zijn rundvlees, bruin bier, uien, tijm en mosterd op brood. Door de lange garing heerlijk mals en vol van smaak.
Boeuf Bourguignon
DE SMAAK VAN FRANKRIJK
Boeuf à la bourguignonne is een Frans gerecht op basis van rundvlees, gestoofd in Bourgognewijn, champignons, winterpeen, uitjes en reepjes spek. Een prachtig voorbeeld van een Frans boerengerecht dat is doorgedrongen tot de haute cuisine.
zoervleis
limburgs streekgerecht
Heerlijke wat zuurdere variant van Vlaamse stoof, omdat het (rund)vlees gemarineerd is in azijn. De zure smaak wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de toevoeging van ontbijtkoek en stroop. Een streekgerecht bij uitstek.
Pollo alla cacciatora
Jagersstoof van kip
Cacciatora is Italiaans voor “jager”. Pollo cacciatora staat voor kip bereid op de wijze waarop Italiaanse jagers dit vroeger deden (en nog steeds doen). Heerlijke stoofpot van zacht kippendijvlees met spekjes, olijven en champignons, in een tomatensaus met rode wijn.
ragout van kippedij
met champignons
Licht pikante stoverij van zachte kippedij en champignons. Lang gegaard tot een ragout waardoor de smaken tot in de vezel zijn doorgedrongen. Dit gerecht krijgt door het pepertje een lekkere “bite”.
Stoverij van kipfilet
met spekreepjes
Voor de liefhebber van mediterrane gerechten is deze Italiaanse stoverij van kipfilet en spekreepjes een echte aanrader. Gaargeprutteld in een rijkgevulde passata di pommodoro met venkel, wortel, uien en diverse kruiden.
Fruits de mer in pernod
voor de fijnproever
Zeer vol van smaak is deze rijkgevulde stoofpot van fruit de mer met als basis een krachtige visbouillon. Aangevuld met diverse groenten en kruiden. Een goede scheut pernod maakt het geheel af. Laat je verrassen door de subtiele anijssmaak en geur.
Stoof van lam
heerlijk gekruid
Supermals en vol van smaak door de rode port waarin het vlees is gegaard. Verrijkt met rozemarijn en salie voor extra smaak en geur. Stoofvlees van lam kent veel variaties, maar de mooie combinatie van kruiden en rode port maakt dit de keuze van STOOF.
Aziatische varkensstoof
diversiteit aan smaken
Aziatisch stoofgerecht van varken met een twist naar de Vietnamese keuken. Diversiteit aan smaken, zoet, zuur, pittig, fris, bitter. Alles moet prikkelen bij deze oosterse alleskunner. Zeker niet alleen voor liefhebbers van de Aziatische keuken.
Pörkölt (goulash)
voor Hongaarse honger
Deze welbekende Hongaarse stoofschotel is bij ons bekend als Goulash. De ingedikte versie, de stoofpot, heet Pörkölt. Pörkölt ken vele variaties. Stoof heeft gekozen voor de rundvleesvariant.
gele curry
met varkensvlees
Mild pittige gele curry van varkensvlees, brocolli en bloemkool. Deze curry heeft een zeer kruidige smaak door het gebruik van kokosmelk, gember, amandelen, knoflook, koriander, kaneel en kurkuma.
VEGA STOOF
ZONDER VLEES
Vegan stoofgerecht van jack fruit en oesterzwammen. Laat je verrassen door de mooie textuur van jack fruit. Een prachtig alternatief voor vlees. In combinatie met de oesterzwammen een heel smaakvol veganistisch gerecht.
VEGAN curry
met oesterzwammen
Vegan variant van de gele curry met varkensvlees. De basis van brocolli, bloemkool en de kruidenmix is hetzelfde maar het vlees is vervangen door oesterzwammetjes.