STOOF PROEVERIJ

allemaal lekker!

Een echte aanrader voor de fans van stoofgerechten. Selecteer drie (kleine) stoverijen en geniet van de verschillende smaken en geuren. Ideaal voor twee personen.

vlaams stoofvlees

belgische klassieker

Verkrijgbaar in verreweg de meeste frietkotten en talrijke restaurants in België. Een echte comfort food knaller dus. De basisingrediënten zijn rundvlees, bruin bier, uien, tijm en mosterd op brood. Door de lange garing heerlijk mals en vol van smaak.

Boeuf Bourguignon

DE SMAAK VAN FRANKRIJK

Boeuf à la bourguignonne is een Frans gerecht op basis van rundvlees, gestoofd in Bourgognewijn, champignons, winterpeen, uitjes en reepjes spek. Een prachtig voorbeeld van een Frans boerengerecht dat is doorgedrongen tot de haute cuisine.

zoervleis

limburgs streekgerecht

Heerlijke wat zuurdere variant van Vlaamse stoof, omdat het (rund)vlees gemarineerd is in azijn. De zure smaak wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de toevoeging van ontbijtkoek en stroop. Een streekgerecht bij uitstek.

Pörkölt (goulash)

voor Hongaarse honger

Deze welbekende Hongaarse stoofschotel is bij ons bekend als Goulash. De ingedikte versie, de stoofpot, heet Pörkölt. Pörkölt ken vele variaties. Stoof heeft gekozen voor de rundvleesvariant.

ragout van kippedij

met champignons

Licht pikante stoverij van zachte kippedij en champignons. Lang gegaard tot een ragout waardoor de smaken tot in de vezel zijn doorgedrongen. Dit gerecht krijgt door het pepertje een lekkere “bite”.

gele curry

met varkensvlees

Mild pittige gele curry van varkensvlees, brocolli en bloemkool. Deze curry heeft een zeer kruidige smaak door het gebruik van kokosmelk, gember, amandelen, knoflook, koriander, kaneel en kurkuma.

 

Fruits de mer in pernod

voor de fijnproever

Zeer vol van smaak is deze rijkgevulde stoofpot van fruit de mer met als basis een krachtige visbouillon. Aangevuld met diverse groenten en kruiden. Een goede scheut pernod maakt het geheel af. Laat je verrassen door de subtiele anijssmaak en geur.

VEGAN curry

met oesterzwammen

Vegan variant van de gele curry met varkensvlees. De basis van brocolli, bloemkool en de kruidenmix is hetzelfde maar het vlees is vervangen door oesterzwammetjes.

 

VEGA STOOF

ZONDER VLEES

Vegan stoofgerecht van jack fruit en oesterzwammen. Laat je verrassen door de mooie textuur van jack fruit. Een prachtig alternatief voor vlees. In combinatie met de oesterzwammen een heel smaakvol veganistisch gerecht.